Είδα την ημερομηνία της τελευταίας μου ανάρτησης και σοκαρίστηκα. Δεν κατάλαβα πώς πέρασε τόσος καιρός...
Εκεί κάπου κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων, αποφάσισα πως πρέπει να σταματήσω να αγχώνομαι για το blog και την συχνότητα των αναρτήσεων μου. Το CooKika δημιουργήθηκε από την αγάπη μου για τη μαγειρική και έπρεπε να είναι μια διέξοδος και μια χαρά. Είχε καταλήξει όμως να είναι μια ακόμη αγχωτική σκέψη, μια μόνιμη εκκρεμότητα.
Αυτό ήταν κάτι που δε μου άρεσε. Δεν θέλω να πιέζομαι από την μια αλλά ούτε και να "ρίξω" την ποιότητα των αναρτήσεων μου, ανεβάζοντας συνταγές ή φωτογραφίες που να μη με ικανοποιούν αισθητικά.
Έτσι είπα ένα ωραιότατο στοπ ή "πάρ'το αλλιώς" , το οποίο οδήγησε σε αυτό το διάστημα απουσίας.
Πολλές φορές, σε αυτό το διάστημα, έμπαινα στον Blogger και έβλεπα τα νούμερα επισκεψημότητας στα στατιστικά μου στοιχεία. Αυτό που ένιωθα ήταν μεγάλη χαρά και βαθιά ευγνωμοσύνη, καθώς παρ'όλη την σιωπή μου εσείς είστε ακόμη εδώ. Σας ευχαριστώ για αυτό!
Φυσικά δεν έχω σταματήσει να μαγειρεύω και να δοκιμάζω νέους συνδυασμούς και γεύσεις.
Παράλληλα ξεκίνησα και μια πιο προσεγμένη διατροφή και άσκηση γιατί το σώμα μου αρχίζει να δείχνει τα σημάδια καταπόνησης από ηλικία, εγκυμοσύνη, τοκετό, κουβάλημα ενός "μπαμπάτσικου" μωρού κτλ.
Έτσι η σημερινή συνταγή είναι ελαφριά, γρήγορη και πολύ απλή, καθώς απαιτεί 4 μόνο υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φυτικό είτε ζωικό γάλα, στις ίδιες πάντα αναλογίες, όπως και σιρόπι αγαύης αντί για μέλι.
Υ.Γ. Σε μερικές εβδομάδες θα σας δείξω το νέο μου διαδικτυακό "παιδάκι" και έχω μεγάλη αγωνία !!
Καλή επιτυχία!
Κρέμα σοκολάτας με λιναρόσπορο
Υλικά:
(Για 4 μικρά ή 2 μεγάλα μπολάκια)
1 κούπα γάλα αμυγδάλου
1/2 κούπα σπασμένο λιναρόσπορο
1/4 κούπα κακάο
3 κουταλιές μέλι
σποράκια από 1 ρόδι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ρόδι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μικρά μπολ και τα αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα.
Γαρνίρουμε με τα σποράκια του ροδιού και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Διατηρείται εντός ψυγείου για 3 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτά που λες Αγγελική :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι θα σου πω το προφανές... ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι! Έχω βρεθεί αρκετές φορές σε αυτό το σημείο, όπου είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω έλλειψης χρόνου ή ακόμα και διάθεσης απέχω από το blogging, αλλά έμαθα να το αποδέχομαι και να είμαι εντάξει με αυτό!
Με το καλό και το καινούριο σου "παιδάκι", για να δούμε τι καλό ετοίμασες πάλι!
Σε φιλώ
Ερμιόνη μου, έτσι είναι! Πρέπει να το αποδεχτούμε και να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί!
ΔιαγραφήΣε πολύ λίγες μέρες θα σας το παρουσιάσω ;)
Πολλά φιλιά!
Συνυπογράφω...τα όσα έγραψε η Ερμιόνη. Η αγάπη για κάτι που δημιουργήσαμε για να μοιραστούμε το χόμπι μας, δεν πρέπει να μας γίνει άγχος,όταν υπάρχουν τόσα άλλα που μας "τρέχουν" και μας αγχώνουν, Αγγελική.
ΔιαγραφήΣήμερα διαβάζω για δεύτερη φορά σοκολατένιο γλυκό με λιναρόσπορο και μου έχει δημιουργηθεί μεγάλη απορία :-)) με την υφή που θα έχει εντός των γλυκών.
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλα.