Χαζεύοντας και βάζοντας σε μια σειρά τις αναρτήσεις του blog, αυτό που συνειδητοποίησα ήταν ότι έχω πολύ λίγες συνταγές με ζυμαρικά. Αυτό είναι περίεργο, γιατί είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Αυτό που με ενθουσιάζει με τις "μακαρονάδες" είναι ότι μπορείς να τις ετοιμάσεις με ό,τι υλικό έχεις διαθέσιμο. Είναι συμβατές σχεδόν με όλα και οι πειραματισμοί που μπορείς να κάνεις είναι ατελείωτοι. Και σας έχω πει για τη σχέση μου με τους πειραματισμούς...
Η παραμονή μου στην Ιταλία άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία μου γύρω από αυτό το υπέροχο υλικό. Δοκίμασα ό,τι είδος σπιτικού και μη ζυμαρικού βρέθηκε μπροστά μου, έφαγα "κατσάδες" από τους Ιταλούς φίλους μου για τη μέθοδο βρασμού, το ανακάτεμα στην κατσαρόλα, την ποσότητα που θα πρέπει να χρησιμοποιώ ανά άτομο (το έχουν τελειοποιήσει το σύστημα, πάει).
Τα ζυμαρικά λοιπόν, δε λείπουν από το σπίτι μας. Ποτέ δεν είναι αρκετά και κάθε φορά που βρίσκω περίεργα σχήματα, χειροποίητα, παραδοσιακά, κοντά ή μακριά, αγοράζω και ένα σακουλάκι.
Καθώς όμως είμαστε δυο άτομα στο σπίτι, πάντα μένουν μισοάδειες συσκευασίες στο ντουλάπι. Έτσι, όταν βλέπω πως αρχίζουν και μαζεύονται αρκετά, τα συνδυάζω. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζει καλύτερα στα κοντά ζυμαρικά. Το βασικό είναι να έχουν σχετικούς χρόνους βρασμού, που συνήθως ισχύει στα ζυμαρικά εμπορίου.
Κάτι άλλο που δε λείπει ποτέ από το μπαλκόνι μας είναι οι γλάστρες βασιλικού. Όταν αυτές φουντώνουν, κόβω τα μοσχοβολιστά φυλλαράκια τους και ετοιμάζω πέστο. Άμα έχω και ώριμο αβοκάντο, εκεί γίνεται πάρτι. Προσθέτοντας το αβοκάντο, αποφεύγω το ελαιόλαδο και το πέστο αποκτά μια βουτυρένια γεύση με κρεμώδη υφή.
Καλή επιτυχία!
Mix Ζυμαρικών με Πέστο & Αβοκάντο
Υλικά :
για 4 άτομα
500 γρ. διάφορα ζυμαρικά
½ αβοκάντο
1 κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές γλυκού καβουρδισμένο
κουκουνάρι
¼ κούπας τριμμένη παρμεζάνα
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα
ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Προσέχουμε
να προσθέσουμε πρώτα αυτά με το μεγαλύτερο χρόνο και εν συνεχεία προσθέτουμε
και τα υπόλοιπα είδη.
Παράλληλα,
στον επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε όλα τα υλικά για το πέστο και χτυπάμε
μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν το μείγμα είναι στεγνό μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό, δυο-τρεις κουταλιές, από τα ζυμαρικά που βράζουν.
Αφού βράσουν
τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το
πέστο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και
σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
When I was studying in Italy, I tried to learn as much as I could about my favorite dish, la pasta.
Nowadays, in my cupboards there are always many kinds of pasta, long or short, homemade or store bought.
Since I cook for 2, I tend to have half empty bags of pasta waiting to be used. The recipe I'm giving you today is the perfect way to mix them up and use them to prepare an easy and delicious dish. Preferably, use pasta of similar size in order to have common boiling time.
Pasta Mista with Avocado Pesto
Ingredients:
Serves 4
500 gr mixed pasta
1/2 ripe avocado
1 cup fresh basil leaves
1 large clove of garlic
2 tsp toasted pinenuts
¼ cup grated parmigiano
juice from 1 lemon
Preparation:
Cook pasta in a saute pan of boiling salted water following each pack instructions.
While pasta is cooking, prepare the pesto sauce. In a food processor add avocado, basil, garlic, toaste pine nuts, lemon juice, salt and pepper and pulse until smooth. If your pesto is thick you can add 2-3 tablespoon of the pasta boiling water.
Drain pasta and combine with pesto sauce. Toast to coat and serve right away.
Enjoy!
Τέλεια μακαρονάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ έξυπνα και τα δύο tips....αβοκάντο αντί για λάδι, διάφορα είδη ζυμαρικών...σούπερ!!!
Σ'ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΕντάξει έχω ενθουσιαστεί με το πέστο του αβοκάντο !! Πάω να αγοράσω λέμε!! Φανταστική και ευφάνταστη η μακαρονάδα σου Κίκα μου!! Πολλά φιλιά καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉμουν σίγουρη ότι θα σου άρεσε αυτή η εκδοχή του πέστο,χιχι!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!
Το πέστο βασιλικού είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου σάλτσες ζυμαρικών αλλά την αντικατάσταση του ελαιολάδου με αβοκάντο, δεν την είχα ματαξαναδεί και μου άρεσε πολύ σαν ιδέα. Τι καλά που τη μοιράστηκες μαζί μας! Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!
Γι'αυτό είναι μαγική η μαγειρική..γιατί όλοι μαθαίνουμε πράγματα που δεν έχουμε ματαξαναδεί!!
ΔιαγραφήΝα την δοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις, φιλάκια Νανά!!
Αυτό παίζει να το φτιάξω αύριο! Καιρό σκεφτόμουνα να φτιάξω μία σάλτσα για μακαρόνια με βάση το αβοκάντο και ιδέα σου Αγγελική είναι εξαιρετική !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρη, εσύ έχει αφοσιωθεί -με μεγάλη επιτυχία- στο να τελειοποιήσεις τα γλυκά με βάση το αβοκάντο! Δοκίμασέ το, είμαι σίγουρη θα σου αρέσει!
ΔιαγραφήΑυτοί οι μακαρονάδες νομίζουν τα ξέρουν όλα! Αμ πως... :D Μου άρεσε πολύ η ευκολία αυτού του πιάτου Αγγελική.. ! Η σάλτσα πέστο είναι για λεπτεπιλεπτους ουρανίσκους.. Θύμαμαι είχα ετοιμάσει σε ένα τραπέζι και από τα 6 άτομα τα 3 μου είπαν ότι ήθελαν κόκκινη σάλτσα στα μακαρόνια ... ετσι έχουν συνηθίσει.. τι να πεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνήθειες είναι για να αλλάζουν, αυτό πιστεύω. Όχι πως θα πω ποτέ όχι σε μια κόκκινη σάλτσα αλλά είναι ωραίο να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα...
ΔιαγραφήΚαλημέρα :-)
κι εγώ θα έκανα πάρτυ αν είχα ένα τέτοιο μπροστά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι τέλειο πέστο είναι αυτό! και τα διάφορα ζυμαρικά παρέα... ωραία ιδέα!
ΧΧ
Ευχαριστώ Εύη μου, μουτς!
ΔιαγραφήΠέστο με αβοκάντο, ε;;; Τι τέλεια ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάστα μίστα δεν έχω καταφέρει ποτέ να φτιάξω, γιατί ποτέ μα ποτέ δεν περισσεύει ούτε μισό ζυμαρικό από το πακέτο!
Χαχα, και εμένα στο πατρικό μου ποτέ δεν έμενε αλλά τώρα που είμαστε οι δυο μας, κρατάμε σιλουέτα...λέμε τώρα!!
ΔιαγραφήΩραία ιδέα η πέστο αβοκάντο, εγω φτιάχνω την απλή εκδοχή της χωρίς πολλά υλικά (πες την και τεμπέλικη) αλλα αυτή σίγουρα θα έχει άλλη χάρη (και γευση). Αυτό με τα μακαρονια το κανα και εγω παλια και νομιζα οτι θα με κοροιδευουν αλλα μετα ειδα ότι και η de cecco τα πουλαει ετσι και απενοχοποιήθηκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ πίστευα ότι ήταν λάθος να τα μπερδέψεις αλλά έλα που δεν...
ΔιαγραφήΤην επόμενη φορά ρίξε κ μισό αβοκάντο, εάν έχεις, ακόμη και στην τεμπέλικη εκδοχή.
Καλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σάλτσα pesto ειναι απο τις αγαπημένες μου... δεν την εχω δοκιμασει με αβοκαντο παρ ολα αυτα.
Μ αρεσει επίσης που εχει κανει μίξη απο διαφορετικά είδη ζυμαρικών ;)
http://beautyfollower.blogspot.gr
Αφού σου αρέσει, δοκίμασε την με αβοκάντο την επόμενη φορά!! Ευχαριστώ :-)
ΔιαγραφήΠέστο με αβοκάντο??? Μα τι τέλεια ιδέα... Και εγώ το φτιάχνω συνήθως μόνη μου .. αλλά με αβοκάντο που το λατρεύω δεν το είχα σκεφτεί ποτέ... Αυτή τη συνταγή θα την κρατήσω στα σίγουρα γιατί όλα τα υλικά είναι από το πιο αγαπημένα μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν είσαι τόσο φαν του αβοκάντο αξίζει να δοκιμάσεις την παραλλαγή αυτή! Είναι πιο κρεμώδης και με καλά λιπαρά!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ!!