Τα μπισκότα και τα κουλουράκια είναι από τις λιχουδιές που δεν έλειπαν, ούτε λείπουν, σχεδόν ποτέ από το σπίτι μας. Από μικρή έμαθα την αξία του να βουτάς το μπισκότο σε γάλα, τσάι και μερικές φορές στα κλεφτά στον καφέ της μαμάς. Να φανταστείτε η διαδικασία αυτή έχει γίνει τόσο "ρουτίνα" που ακόμη και το λατρεμένο σκυλάκι μας με το που μυρίσει καφέ περιμένει για να φάει την λιχουδιά του.
Ακόμη και σε περιόδους αυστηρής διατροφής, το απογευματινό μπισκότο ήταν κάτι το οποίο απαιτούσα να μπει στο πρόγραμμα. Προτιμώ να στερηθώ ό,τι άλλο παρά αυτή την απόλαυση. Και τώρα που αρχίζουν τα κρύα και η τσαγιέρα μου πήρε και πάλι θέση πάνω στον πάγκο της κουζίνας, αρχίζουν και τα ψησίματα.
Τα μπισκότα που σας δείχνω σήμερα μπορούν να μπουν στη γνωστή κατηγορία εθισμού : βούτυρο ξηρών καρπών. Αυτή τη φορά επέστρεψα στο κλασσικό ταχίνι, αλλά και πάλι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου.
Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους. Ένα μπολ, 1 κουτάλι και μια λαδόκολλα είναι όλα όσα θα χρειαστείτε. Δύο λεπτά ανακάτεμα, 12 λεπτά ψήσιμο, 10 λεπτά στην σχάρα να κρυώσουν και σε λιγότερο από μισή ώρα θα έχετε έτοιμα τα σοκολατένια, υγιεινά και θρεπτικά σας cookies.
Καλή επιτυχία!
Υλικά:
Για 16 κομμάτια
1/2 κούπα ταχίνι
1/3 κούπας μέλι
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι, το αυγό, το baking powder, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όσο γίνεται στο μείγμα μας.
Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε 16 μπισκότα, που τοποθετούμε στην λαδόκολλα. Το μπισκότα δεν απλώνουν στο ψήσιμο, περισσότερο φουσκώνουν.
Ψήστε τα για 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες τους. Τα μπισκότα θα είναι μαλακά, αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου, σε μεταλλικό κουτί για τουλάχιστον μια εβδομάδα.
Καλή απόλαυση!
Eating cookies is my best winter routine. I love the smell of freshly baked cookies pairing my cup of afternoon tea.
This recipe is super easy. You will need one bowl, one spoon and a baking sheet. After 2 minutes of whisking, 12min of baking and 10 of letting them cool ,you will find yourself with more than a dozen of healthy, sugar free chocolate chip cookies.
Good luck!
Tahini & Chocolate Chip Cookies
Ingredients:
Makes 16 cookies
1/2 cup tahini or other nut butter
1/3 cup runny honey
1 egg
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
1/4 tsp salt
100 gr chocolate chips
Preparation:
Preheat your oven in 170 degrees. Line a baking dish with parchment paper.
In a bowl whisk tahini, honey, egg, baking powder, vanilla extract and salt. Add chocolate chips and mix until combined.
Scoop one tablespoon for each cookie and line in the baking dish.
Bake for 12 minutes or until your cookies are risen and their edges are browned.
Enjoy!
Ξέχασες να γραψεις σε πόσα λεπτά τα τρώμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια!!!
Είναι αυτό που λέμε, σε χρόνο dt!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Θα συμφωνισω οσο δεν παει μαζι σου!!!! Με το ζεστο πρωινο μου καφε δεν γινεται να μην βουτυξω κουκις, κουλουρακια η παξιμαδια μεσα!!!! Ειναι απλα απαραιτητο. Τι ψυχη εχει ενα κουλουρακι αλλωστε;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικη συνταγη !! Υπερλαχταριστα και νοστιμα. Λατρευω ταχινι αλλωστε!!!!!
Η τελευταια φωτο τα σπαει!!!!
Ε ναι, τι ψυχή έχει το έρημο;;
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Χρυσαυγή :)
Καλημέρα Αγγελική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία ιδέα να χρησιμοποιήσεις ταχίνι.Και με την σοκολάτα και το μέλι δένει τέλεια! Σίγουρα θα ναι νόστιμα και εθιστικά!
Είναι ακριβώς όπως τα λες...
ΔιαγραφήΚαλημέρα, θα ήθελα τόσο να δοκιμάσω ένα τώρα! Εγώ δυστυχώς τον καφέ τον πίνω χωρίς παρέα, αλλά αν είχα μπροστά μου τέτοια λιχουδιά θα την τσακίζα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εύκολα και γρήγορα, οπότε μπορείς να τα φτιάξεις για τον αυριανό καφέ ;)
ΔιαγραφήΤο ταχίνι δε μου αρέσει ωμό αλλά σε κέικ η μπισκότα μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται νοστιμότατα, είναι και σοκολατένια....τέλεια!
Μαζί με την σοκολάτα χάνεται η έντονη γεύση του ταχινιού!
ΔιαγραφήΕν απραμα που μου αρσει οταν ξεκινουν τα κρύα ειναι το απογευματινο τσάι με μπισκοτα και κέικ ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, και μένα!!
ΔιαγραφήΦοβερά φαινονται τα μπισκοτάκια και μου αρέσει το πορτοκαλοκαφέ χρώμα που έχουν. Σκέτο ταχίνι μια φορά πηρα και δεν ήξερα τι να το κάνω και έκτοτε δεν το ξαναπήρα, αλλά μου αρέσει πολύ η ιδέα προσθήκης του σε μπισκότα, για να αποκτήσουν και γέυση αλλά και έξτρα θρεπτική αξία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να προωθήσεις την συνταγή στους βοηθούς εάν δεν έχεις ταχίνι ;)
ΔιαγραφήΕγώ χρησιμοποίησα ταχίνι ολικής, γι' αυτό είναι και πιο σκούρο το χρώμα τους.
Το ταχίνι σκέτο δεν μπορώ να το φάω με τίποτα. Μέσα, όμως, σε μπισκότα, κέικ ή πίτες μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπισκότα σου, με τη σουσαμένια γεύση από το ταχίνι και την πλούσια γεύση της σοκολάτας, θα είναι σίγουρα πεντανόστιμα! Και η συνταγή σου είναι τόσο προκλητικά εύκολη και γρήγορη που δεν γίνεται παρά να την δοκιμάσω. Τον απογευματικό μου καφέ τον έχω πιει εδώ και ώρα αλλά μπορώ μια χαρά να τα φάω και μόνα τους!
Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μπισκότα τρώγονται ευχάριστα κάθε ώρα και στιγμή!
ΔιαγραφήΣε φιλώ!
νομίζω πως αυτά τα μπισκότα θα γίνουν τα αγαπημένα μου!!!!! σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!! Εάν θες να ανταλλάξουμε με το cheesecake με τα μύρτιλλα (δίκαιη μοιρασιά, χαχα!!)
ΔιαγραφήΤαχίνι, μέλι και σοκολάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο πιο όμορφα και γλυκά να ξεκινήσει η μέρα μας!
Θρεπτικά, εύκολα και νοστιμότατα, δείχνουν πραγματικά υπέροχα!
Σε φιλώ
Σ'ευχαριστώ Ερμιόνη μου!! Φιλιά πολλά!!
ΔιαγραφήΦαίνονται πολύ σούπερ και ζουμερά τα μπισκότα σου Κίκα μου!! Σούπερ! Έχω δοκιμάσει μόνο με φυστικοβούτυρο αλλά νομίζω θα είναι σούπερ !! Πολύ σούπερ η συνταγή σου φιλιά πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ μιαμ, και με το φυστικοβούτυρο είναι τέλεια, απλά νομίζω ότι σας έχω κουράσει με την εμμονή μου και είπα να βάλω την εκδοχή με το ταχίνι.
ΔιαγραφήΦιλάκια!!
δεν εχουν καθολου αλευρι; φαινονται υπεροχα..θα τα κανω σημερα κ σκεφτομαι να βαλω κομματακια χαλβα μεσα αντι σοκολατας
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθόλου, ούτε κόκκο. Υπέροχη ιδέα για τον χαλβά! Θα χαρώ να μου πεις την γνώμη σου, καλημέρα!!
Διαγραφήφαίνονται υπέροχα και η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη! μια ερώτηση έχω όμως, μιας και δε μου αρέσουν τα αυγά: μπορώ να υποκαταστήσω με κάποιο άλλο υλικό το αυγό; σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!
ΔιαγραφήΜπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε 1/4 κούπας λιωμένη μπανάνα είτε 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο ανακατεμένο με 3 κουτ. σούπας νερό.
γιούπι!!! θα τη φτιάξω τη συνταγή σου το Σάββατο με τον μικρό μου, που του αρέσει το ταχίνι και η σοκολάτα!!! :)
ΔιαγραφήΥπάρχουν δεκάδες συνταγές για τέτοια μπισκοτάκια και όλες καταπληκτικές. Ταχίνι, σοκολάτα, μέλι...τι άλλο να ζητήσω? Καλό βράδυ<3
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι είναι, κάθε συνταγή για μπισκότα είναι καταπληκτική!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Φτιάξαμε με την μικρή μου τα μπισκότα και μας άρεσαν οικογενειακώς, καθώς θεωρώ είναι αρκετά υγιεινά και πανεύκολα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τη συνταγή !
Ιωάννα
Χαίρομαι τόσο που σας άρεσαν Ιωάννα!! Ευχαριστώ :-)
ΔιαγραφήΚαλημέρα σας. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ταχίνι με κακάο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ.
Καλημέρα σας. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ταχίνι με κακάο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ.
Καλημέρα. Ναι φυσικά, καλή επιτυχία!!
Διαγραφή