Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Παγωμενες μπαρες γιαουρτιου | Yogurt and Pineapple Bark

Yogurt and Pineapple Bark

Ναι ναι, εγώ είμαι, η Αγγελική aka CooKika! Υπάρχω ακόμη κάπου εδώ, χαμένη μεταξύ βρεφικών τροφών, βαφτίσεων, μίνι εξορμήσεων και πολλών γευστικών δοκιμών.

Τελικά αυτό που λένε ότι όσο αφήνεις κάτι σε αφήνει και αυτό, ισχύει. Το άφησα καιρό το blog μου και ξέχασα πώς είναι να γράφεις και πάλι. Μου έλειψε...Καλά, εάν δεν μου έλειπε δεν θα σας έγραφα τώρα, καθώς είναι πιο εύκολο να εγκαταλείψεις κάτι παρά να το συνεχίσεις, οπότε νομίζω είμαι σε καλό δρόμο. Θα επανέλθω δυναμικά κάποια στιγμή σύντομα. Το νιώθω ότι η αποχή κράτησε αρκετά και η σελίδα μου εδώ είναι ένα κομμάτι που μου λείπει.



Yogurt and Pineapple Bark

Σηκώνομαι από την καρέκλα του ψυχολόγου και συνεχίζω από την καρέκλα του γραφείου μου, που ξαναμπήκε σε "mood food blogger" όπως κι εγώ.

Συνταγή απλή! Αυτές οι μπάρες είναι η χαρά του καλοκαιριού. Δροσιστικές και τροπικές με άρωμα ανανά και καρύδας. Και το καλύτερο...έχουν ελάχιστες θερμίδες, οπότε μπορείς να της απολαμβάνεις κάθε στιγμή που νιώθεις ότι χρειάζεσαι λίγη δροσιά.

Yogurt and Pineapple Bark

Λιώνουν σχετικά εύκολα, οπότε κόψτε σε μικρά κομμάτια για να μπορείτε να τα απολαύσετε άμεσα. Εάν έχετε και παιδάκια, είναι μια ιδανική λιχουδιά για να αποφύγετε τα πολλά παγωτά που είναι γεμάτα ζάχαρη και λιπαρά. 

Καλή επιτυχία!

Καλό Καλοκαίρι!


Yogurt and Pineapple Bark

Παγωμένες μπάρες με γιαούρτι και ανανά


Υλικά:


2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 κεσεδάκι κομματάκια ανανά* 
2 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο
1 κουτ. σούπας μέλι
λίγα αποξηραμένα cranberries


Εκτέλεση:


Στο blender χτυπάμε το γιαούρτι με τον ανανά και το μέλι μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αδειάζουμε σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, και απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ινδοκάρυδο, τα cranberries και εάν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα κομμάτια ανανά.

Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και απολαμβάνουμε!

*Κρατάμε το κεσεδάκι από το γιαούρτι ως δοσομετρητή για τον ανανά. Θα χρειαστούμε περίπου 200 γρ.

Καλή απόλαυση!

Yogurt and Pineapple Bark


These barks are the joy of summer. Refreshing and tropical with pineapple and coconut flavor. They have the minimum amount of calories so you can enjoy them any moment you feel like it. It is also a perfect frozen treat for small hands!

Good luck!

Yogurt and Pineapple Bark

Ingredients: 

2 cups greek yogurt
1 cup fresh pineapple
2 tbsp dried coconut
1 tbsp honey
some dried cranberries

Preparation:

In a blender, beat yogurt with pineapple and honey until it becomes smooth. Empty in a shallow metal pan, lined with parchment paper and spread evenly. Sprinkle with coconut, cranberries, and add extra pineapple chunks if desired.

Put in the freezer for at least 3 hours. Cut into small pieces and enjoy!

Yogurt and Pineapple Bark

13 σχόλια:

  1. Χτες έφτιαξα γιαουρτομπάρες με διάφορα φρούτα!
    Τέλειος ο συνδυασμός σου!!! θα τον δοκιμάσω οπωσδήποτε!!! Να βάλω και λίγο ρούμι???? χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς να σου ζήσει το μικρό και καλώς ήρθες πάλι πίσω! Όσο για την ιδέα που μας προτείνεις και τις φωτογραφίες, δεν έχω λόγια! Όλα τα υλικά είναι αγαπημένα και θα την δοκιμάσω σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε νιώθω κορίτσι μου, καποια πραγματα δεν συνδυάζονται ελυκολα. παρε το χρόνο σου , εδω ειμαστε κ σε περιμενουμε. η συνταγη φοβερη, θα τη φτιαξω στις μικρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. welcome back, μας έλειψες! και τη συνταγη την κραταω καθότι λατρευω ανανα και τις λίγες θερμίδες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλως την!!! καταρχην κατσε να χαρεις οσο προλαβαινεις την μπεμπε εποχη γτ αμα ξεπεταχτει θα σου λειψει!! μετα θα δεις θα πιασεις το μπλογκ ξανα με νεεσ δημιουργιες που θα μαγειρευεις για το μικρο!! νεοι οριζοντες ανοιγονται στην κουζινα!! οσο για τις μπαρεσ γιαουρτιου τι να πω!!! δροσιστικες ελαφρυες και σιγουρα πεντανοστιμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιας που έχω βρεθεί 2 φορές ακριβώς στην ίδια θέση με σένα, μπορώ να κατανοήσω απόλυτα όλα όσα γράφεις.
    Είναι κάπως δύσκολη η επιστροφή στο blogging και οι συνθήκες με ένα μπεμπάκι είναι αρκετά διαφορετικές, όμως αν υπάρχει η διάθεση και το μεράκι (που νομίζω υπάρχουν) θα βρεις μια ισορροπία που να σε ικανοποιεί.
    Οι μπάρες δείχνουν φανταστικές!
    Ελαφριές και δροσερές, ότι πρέπει για την εποχή!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να τα καταφέρω γιατί η όρεξη πράγματι υπάρχει! Φιλιά Ερμιόνη μου!!

      Διαγραφή
  7. Τέλειο come back Αγγελική! Χαίρομαι που λες πως θα επιστρέψεις δυναμικά γιατί το έχεις φτάσει σε ένα καλό επίπεδο και αξίζει να συνεχίσεις :-) Υπέροχη συνταγή και όμορφα χρώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας μου δίνουν χαρά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...