Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κεικ Κολοκυθας με Γεμιση Cheesecake | Pumpkin & Cream Cheese Cake


Pumpkin & Cream Cheese Cake


Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν μια ζάλη. Επιστροφή, δυναμική θα έλεγα, στην δουλειά και πρώτη ίωση της Αλκμήνης. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσω σε περαιτέρω ανάλυση.

Ίσως το έχετε ήδη καταλάβει, όσοι με ακολουθείτε στο Instagram, ότι βρίσκομαι εκτός Αθηνών. Περιφέρομαι στην Δυτική Ελλάδα και κάνω αυτό που λέμε business & pleasure. Περισσότερο business είναι βέβαια, αλλά όπου μπορώ ξεκλέβω και λίγο χρόνο για χαλάρωση.

Pumpkin & Cream Cheese Cake

Και όπως σας έχω πει πολλές φορές, το καλύτερο "χαλαρωτικό" μου είναι να ψήνω κέικ. Ήταν και τα γενέθλια της μαμάς μου, οπότε το κέικ έγινε τούρτα. Βάλαμε κεράκι και αφήσαμε την Αλκμήνη να κάνει πρόβες για το δικό της κεράκι που πλησιάζει.

Pumpkin & Cream Cheese Cake

Με το που είδα την φόρμα Raggio SilikoMart το μυαλό μου πήγε στην κολοκύθα. Ίσως είναι και λόγω εποχής...Αλλά αυτό το κέικ ακριβώς φαντάστηκα και τελικά υλοποίησα. Κολοκύθα, αρώματα φθινοπώρου και πλούσιο γλάσο!

Η γέμιση θυμίζει cheesecake αλλά η μεθυστική του μυρωδιά σε επαναφέρει στην γήινη υπόσταση της κολοκύθας. 

Καλή επιτυχία!

Pumpkin & Cream Cheese Cake


Κέικ Κολοκύθας με τυρί κρέμα

Υλικά:

350 γρ αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού κανέλα
1/2 κουτ.γλυκού τριμμένο ginger
1/2 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο
400 γρ. πουρέ κολοκύθας
200g καστανή ζάχαρη
100 γρ. λευκή ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
αυγά

Για την γέμιση :
300 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:
150 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σούπας πουρέ κολοκύθας
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, την κανέλα, το ginger και το γαρύφαλλο. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ενώνοντας το τυρί με το αυγό, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.

Αδειάζουμε στη φόρμα Raggio τη μισή ποσότητα από το μείγμα του κέικ και απλώνουμε πάνω σε αυτό την γέμιση τυριού. Εάν θέλετε μπορείτε με ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι να δημιουργήσετε "δίνη" για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αδειάζουμε και την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το κέικ πριν το ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη: ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο, τον πουρέ κολοκύθας, τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, για όση ώρα κρυώνει και το κέικ. 

Καλή απόλαυση!

Ευχαριστώ πολύ την SilikoMart για την ευγενική χορηγία της φόρμας Raggio. Μα τι ευκολία οι φόρμες σιλικόνης!!

Pumpkin & Cream Cheese Cake

Pumpkin cake with cream cheese

Ingredients:

350 g cake flour
1/2 teaspoon salt
2 teaspoons cinnamon
1/2 teaspoon ginger
1/2 teaspoon cloves
400 g pumpkin puree
200g brown sugar
100 g white sugar
1 cup of olive oil
4 eggs

For the filling:
300 g cream cheese, at room temperature
1 egg
50 g sugar
1/2 teaspoon vanilla extract

For the frosting:
150 g cream cheese, at room temperature
2 tsp. butter at room temperature
2 tsp. Pumpkin puree 
1 cup powdered sugar
1/2 tbs cinnamon

Pumpkin & Cream Cheese Cake

Preparation:

Preheat the oven at 170 degrees Celsius.

In a bowl, mix the flour with salt, cinnamon, ginger and cloves. Leave aside.

In another deep bowl, mix the pumpkin puree with brown and white sugar, olive oil, eggs and vanilla extract. Add to the mixture with the solids and mix until smooth.

Prepare the filling by mixing the cheese with egg, sugar and extract until smooth cream.

Empty half of the cake mix in the Raggio form and spread the cheese filling over it. Empty the remaining batter and put it in the oven.

Bake for 50-60 minutes. Allow the cake to cool completely

For the frosting: mix cream cheese with butter, pumpkin puree, powdered sugar and cinnamon. Allow to firm in the refrigerator for as long as the cake cools.

Enjoy!

Thank you SilikoΜart!

Pumpkin & Cream Cheese Cake

8 σχόλια:

  1. Καλή δύναμη τόσο για την ιωσούλα, όσο και για την επιστροφή στη δουλειά :)
    Ελπίζω να είναι καλύτερα η μικρούλα και εσύ να βρίσκεις σιγά-σιγά ρυθμούς.
    Πολύ όμορφο και δελεαστικό το κέικ. Να τη χαίρεσαι τη μαμά :)
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι όντως μοιάζει με κολοκύθα!!! και ομολογώ ότι σε κέικ δεν την έχω δοκιμάσιε ποτε...παω για υλικα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφο! Και όπως λέει και η Ζίνα μοιάζει με κολοκύθα. Μα πως το κατάφερες αυτό Αγγελικούλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οοοοοοοοοοοοοοο τελειο!!! οντως η φορμα ειναι σα κολοκυθα!! εξαιρετικη συνατγη κ μ αρεσει η τσαχπινια με τη γεμιση μεσα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει μιλάμε για κέικ κόσμημα!!! Να λυπάσαι να το κόψεις ένα πράγμα!! Καλή δύναμη με τις ιώσεις, οι πρώτοι έξι μήνες είναι δύσκολοι, μετά συνηθίζεις!! Αχ αχ ο συνδυασμός με το τυρί κρέμα το κάνει έξτρα λαχταριστό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια ερώτηση παρακαλώ! Ο πουρές είναι με φρέσκια ή βρασμενη κολοκύθα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας μου δίνουν χαρά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...