Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Εξωτικο ρυζι απο κουνουπιδι



Μετά από πολύμηνη απουσία η CooKika επιστρέφει στην ενεργό δράση.

Οι τελευταίοι μήνες ήταν ιδιαίτερα πολυάσχολοι, ευτυχώς όμως γεμάτοι με ευχάριστα γεγονότα.
Ένα από αυτά, άμεσα συνδεδεμένο με το blog, είναι ότι επιτέλους διαθέτω μια ευρύχωρη, φωτεινή και όμορφη κουζίνα που με εμπνέει ακόμη περισσότερο στις καθημερινές μου γαστρονομικές αναζητήσεις.


Τελευταία μεγάλη αποκάλυψη (για μένα τουλάχιστον) ήταν το ρύζι κουνουπιδιού. Διατροφικά, αποφεύγεις το άμυλο και ταυτόχρονα προσλαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά του λαχανικού. Και το βασικότερο, είναι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο φαγητό το οποίο μπορεί να σταθεί μόνο του στο τραπέζι μας ή να συνοδεύσει ένα κοτόπουλο μαριναρισμένο με τα ίδια μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Καλή επιτυχία!

Εξωτικό ρύζι από κουνουπίδι
Προσαρμοσμένη από The Healthy Foodie


Υλικά:

1 μέτριο κουνουπίδι
1 κ.γ. λάδι καρύδας
1/2 κούπα γάλα καρύδας
1/2 κούπα νερό
1 μικρό κρεμμύδι
χυμό από 1 lime
1/2 κούπα φιλέ αμυδγάλου
1/2 κούπα ινδοκάρυδο
1 κομματάκι φρέσκο ginger ή 1/4 κ.γ. σκόνη
1/4 κ.γ. κάρυ
1/4 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
λίγη κανέλα και γαρύφαλο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το ρίχνουμε στην κουζινομηχανή (food processor) με την λεπίδα. Το "χτυπάμε" μέχρι να τριφτεί και να έχουμε ένα μείγμα που να έχει περίπου την υφή του ρυζιού.
Εάν δεν έχουμε κουζινομηχανή, τρίβουμε το κουνουπίδι με τον τρίφτη, στην χοντρή πλευρά του.

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε αρχικά το φιλέ αμυγδάλου και ύστερα το ινδοκάρυδο και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Το κρατάμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι καρύδας, το κρεμμύδι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρεμμύδι.

Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι κουνουπιδιού, τα μπαχαρικά, το γάλα καρύδας, το νερό και τον χυμό lime.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, γύρω στα 5' - 6' λεπτά. 

Τέλος προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο με την καρύδα.

Σερβίρουμε ζεστό.

Καλή απόλαυση!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας μου δίνουν χαρά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...