Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Cheesecake με Κολοκυθα | Pumpkin Cheesecake (VG)


Pumpkin Cheesecake (VG)

Αυτή η ανάρτηση με παίδεψε αρκετά και είμαι χαρούμενη που καταφέρνω επιτέλους να την ανεβάσω. Όχι, το γλυκό ήταν πολύ εύκολο στην παρασκευή του, το πρόβλημά μου ήταν αλλού.
Ο υπολογιστής μου και το διαδίκτυο, έκαναν κυβέρνηση συνεργασίας - είναι και επίκαιρος όρος - και συνωμότησαν εναντίον μου με σκοπό να με αφήσουν άυπνη ένα βράδυ. Το πόσο με εκνευρίζει όταν Google και Blogger κάνουν αναβάθμιση και αλλάζουν ρυθμίσεις χωρίς να σε ενημερώσουν και μετά εσύ χάνεσαι μέσα στα φόρουμ για να βρεις απαντήσεις. Βέβαια, στην περίπτωσή μου, έβαλε και η Adobe το χεράκι της, πράγμα το οποίο αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα. Καλά τα έλεγε η αδελφή της γιαγιάς μου, ότι "αυτά είναι μηχανήματα του διαβόλου".
Ελπίζω να σας αρέσουν οι φωτογραφίες, γιατί εγώ τις είδα τόσες πολλές φορές προσπαθώντας να φτιάξω τις ρυθμίσεις, που πια έχει μπερδευτεί ο εγκέφαλός μου.


Pumpkin Cheesecake (VG)

Αφού τα έβγαλα από μέσα μου, ας επιστρέψω στο θέμα μας και τις όμορφες κολοκύθες, που κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά και μας βάζουν σε κλίμα φθινοπώρου.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, μαζί με όλες τις αποσκευές, φέραμε και μια τεράστια κολοκύθα. Όσοι με παρακολουθείτε στο Instagram, θα είδατε την προσπάθειά μου καθώς και τους κολοκυθόσπορους που έψησα, γιατί είπαμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο.
Την κολοκύθα την έκοψα στην μέση και μετά σε μικρά κομματάκια και την έψησα στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Αφαίρεσα τις φλούδες και έλιωσα την ψίχα, φτιάχνοντας ουσιαστικά ένα πουρέ, τον οποίο άφησα να στραγγίξει για αρκετές ώρες στο σουρωτήρι. Ύστερα χώρισα τον πουρέ σε μερίδες της μιας κούπας και τον έβαλα σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Δεν πρόσθεσα ούτε αλάτι ούτε κάποιο γλυκαντικό, έτσι ώστε να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκές συνταγές.

Pumpkin Cheesecake (VG)

Και ξεκίνησα με μια γλυκιά συνταγή (εννοείται). Ένα νηστίσιμο cheesecake, με άφθονους ξηρούς καρπούς, καθόλου ζάχαρη, σοκολατένια βάση και μια πολύ αρωματική και φθινοπωρινή γεύση. 
Η εκτέλεση του γλυκού δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά αλλά θα χρειαστεί αρκετές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα, οπότε εάν θέλετε να το σερβίρετε σε κάποιο δείπνο ή κυριακάτικο γεύμα, είναι προτιμότερο να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα. Ταιριάζει υπέροχα με τσάι αλλά και καφέ.

Καλή επιτυχία!

Pumpkin Cheesecake (VG)

Cheesecake με Κολοκύθα

Αρχική συνταγή από εδώ


Υλικά:
Για τσέρκι 18cm


1/3 κούπας ωμά αμύγδαλα
1/3 κούπας σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
6 χουρμάδες

2 κούπες κάσιους(μουλιασμένα για 8 ώρες)
1 1/4 κούπας πουρέ κολοκύθας
1/2 κούπα σιρόπι αγαύης ή μέλι 
1/3 κούπα λάδι καρύδας
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
μια πρέζα αλάτι


Λίγη σοκολάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αδειάζουμε τα κάσιους σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την βάση. Στον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τα αμύγδαλα, την σοκολάτα ψιλοκομμένη σε κομματάκια και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Εάν τα υλικά δεν ενώνονται προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Απλώνουμε ισόποσα την ζύμη με τα δάχτυλά μας σε ένα στρογγυλό τσέρκι δημιουργώντας την βάση για το γλυκό μας. Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.

Ξεπλένουμε τον επεξεργαστή τροφίμων και προσθέτουμε τα κάσιους, τον πουρέ κολοκύθας, το σιρόπι αγαύης, το λάδι καρύδας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα.

Pumpkin Cheesecake (VG)

Απλώνουμε πάνω στη βάση ολόκληρη την ποσότητα της κρέμας και στρώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα ή την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο, για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και με προσεκτικές κινήσεις, αφαιρούμε το τσέρκι.

Σερβίρουμε το γλυκό μας δροσερό, με αρκετή τριμμένη σοκολάτα και ιδανικά με καφέ ή τσάι.

Καλή απόλαυση!

Pumpkin Cheesecake (VG)

This post really gave me a hard time. And no, it was not the recipe that troubled me. This time my beloved Google, together with Blogger and Adobe made my life difficult and kept me awake for a night. A sudden update changed all my settings and out of the blue all my images went darker. 
I believe I managed to re-do the settings and I sincerely hope you like my photos, because I have gone through them so many times, trying to correct them , that I've lost my clear view of them.

Pumpkin Cheesecake (VG)


So, let's go back to the recipe now and my beloved pumpkins that have timely made their entry to the seasonal groceries  list and remind us that "Autumn is Coming".

Those of you that follow me on Instagram, probably have already seen my adventures with a gigantic pumpkin that I brought back with me from my vacations. I decided to bake it and make some pumpkin puree out of it. I bagged the puree into cups and put it in the freezer so I can always have some available for my sweet or savoury recipes.

And of course, I first decided to make a dessert. A vegan cheesecake with lots of nuts and chocolate and no sugar at all.
Making this dessert will only take you 10 minutes, but if you like to serve it on a dinner or on a weekend lunch, you'll need to prepare it one day ahead so as to achieve the desired result.

Good Luck!

Pumpkin Cheesecake (VG)

Pumpkin Cheesecake (VG)

Indregients:
For a 18cm spring form pan

1/3 cup raw almonds
1/3 cup chocolate chips
6    dates

2 cups raw cashews(soaked overnight)
1 1/4 cup pumpkin puree
1/2 cup agave nectar or honey
1/3 cup coconut oil
1 tsp cinammon
1/4 tsp nutmeg
1/4 tsp ginger
pinch of salt

Dark chocolate for decorating
Preparation:

Poor cashews in a colander and let them drain completely.


At the same time prepare the base. In a food processor put almonds, chocolate chips and the dates and beat until you have a soft dough. If the ingredients do not come together, add a tiny amount of water.
Press the dough evenly with our fingers in the bottom of a spring form pan and place it in the fridge.

Rinse off the food processor and add the cashews, pumpkin puree, the agave syrup, coconut oil, cinnamon, nutmeg, ginger and salt and beat until smooth.

Spread the cream over the crust and smooth the surface with a spatula or the back of a spoon.
Place the cheesecake in the refrigerator for at least 6 hours to set up.

Serve your cheesecake cool, decorated with swirls of dark chocolate and a cup of tea or coffee.

Enjoy!

Recipe adapted for here

Pumpkin Cheesecake (VG)


32 σχόλια:

  1. υπεροχο!!!!!!!! τι ωραιο χρωμα πως τα συνδυασες με τα λουλουδια!! αγαπω κολοκυθες και σιγουρα θα ηθελανα δοκιαμσω αυτο το γλυκο!!!! μπραβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπάμε κολοκύθα!!!! Υπέροχο φαίνεται το αποτέλεσμα! Μπορεί να παιδεύτηκες, αλλά οι φωτογραφίες σου όπως πάντα καλλιτεχνικότατες και με άρωμα φθινοπώρου! Μπράβο! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα πόσο φανταστικό έγινε!! Και χωρίς ζάχαρη και με την αγαπημένη κολοκύθα! Φανταστική η συνταγή σου Κίκα μου, ευχαριστούμε (και οι φωτό πολύ όμορφες όπως πάντα, περιττό να σου πω ότι έχουμε το ίδιο βάζο!! ) Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, άλλο ένα κοινό...ο κ , χαχα!
      Ευχαριστώ Αθηνά μου, φιλάκια!!

      Διαγραφή
  4. Πόσο θρεπτικό και πόσο αρωματικό πρέπει να έγινε !!
    Πρώτη φορά βλέπω κολοκύθα σε vegan cheesecake. Έξυπνο ;) !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει να προσθέτω λαχανικά στα γλυκά μου, έτσι το τόλμησα!
      Ευχαριστώ Άρη :)

      Διαγραφή
  5. συμφωνώ με τον Άρη! πολύ έξυπνο!!
    όλα τα υλικά ένα κι ένα. δεν έχω αμφιβολία πως θα είναι πολύ νόστιμο και θα μοσχοβολάει!
    καλό βράδυ Αγγελικούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά...η τελευταία φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά!!!!
    Υπέροχo το vegan cheesecake σου!!! Τρελλαίνομαι για κολοκύθα!!

    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν όντως η τελευταία που έβγαλα γιατί μετά αφοσιώθηκα στο να γυαλίσω το πιατάκι...
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Η τουρτα σου είνια απλά πανέμορφη... και θρεπτικη να μην ηταν πάλι θα την έτρωγα χιχι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορείς να κάνεις τόσα διαφορετικά και νόστιμα πράγματα με μία κολοκύθα που σίγουρα αξίζει τον κόπο και την προεργασία. Εγώ συνηθίζω να την ψήνω κομμένη στη μέση, είναι πιο απλό και λιγότερο κοπιαστικό.
    Ένα cheesecake κολοκύθας, χωρίς ζάχαρη, ακούγεται καταπληκτική ιδέα και μοιάζει τόοοσο λαχταριστό! Δροσερό, ελαφρύ και υγιεινό επιδόρπιο που μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επόμενη φορά θα πάρω μια μικρότερη και θα την κόψω απλά και μόνο την μέση. Τσουρουφλίστηκα λιγάκι μ'αυτήν αλλά άξιζε!
      Ήταν όντως δροσερό, αρωματικό και guilt-free!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  9. Κάθε εμπόδιο για καλό, η ανάρτηση βγηκε και αν δεν μας το λεγες δεν θα παίρναμε χαμπάρι την ταλαιπωρια σου. Ανυπομονώ και εγώ να παίξω με τις κολοκύθες, αν και εχω ακόμα καβάντζα σακουλάκι από πέρσι, με τον τροπο που κανεις και εσυ. Ωραιο το vegan γλυκάκι, ακόμα δεν εχω πλησιάσει χουρμάδες, για καποιο λόγο κατι με αποτρέπει και δεν ξέρω τι γεύση βγάζουν (ντροπη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταλαιπώρια...αλλά τι να κάνεις, το blogging απαιτεί θυσίες :p
      Δοκίμασε τους βασιλικούς χουρμάδες και θα διαπιστώσεις τι χάνεις. Εγώ πιστεύω ότι πιο πολύ αφήνουν την γλύκα τους παρά ιδιαίτερη γεύση.

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα. Οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες και τα χρώματα υπέροχα! Προσπαθώ να φανταστώ την γεύση του ιδιαίτερου cheesecake σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει μια γλυκιά, γήινη αλλά και αρωματική, λόγω της κανέλας και του τζίντζερ, γεύση.
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  11. Νομίζω πως είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για χρήση (σε γλυκό) της κολοκύθας Αγγελική.
    Και η προσθήκη σοκολάτας πάνω στην επιφάνεια της κολοκυθένιας κρέμα προσθέτει πολλούς, μα πάρα πολλούς πόντους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραίο το γλυκό σου και οι φωτογραφίες υπεροχες! Αρχίσανε να βγαίνουνε οι κολοκύθες και πολύ μου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου αρέσει τόσο πολύ η κολοκύθα στα γλυκά! Και χαίρομαι τόσο που έρχεται η εποχή της! Τέλεια η συνταγή, πολύ ιδιαίτερο cheesecake!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τόσο ευχάριστη η γλύκα της κολοκύθας και σε βάζει σε πιο φθινοπωρινό mood από το άρωμα της και μόνο!

      Διαγραφή
  14. Αρχίζουν οι κολοκύθες και νομίζω πως ένα τέτοιο cheesecake αξίζει να δοκιμαστεί!Προσεγμένα υλικά όπως πάντα κοριτσάκι μας!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φοβερά ιδιαίτερο το cheesecake σου Αγγελική μου!
    Δυσκολεύομαι να φανταστώ γεύση αλλά με ιντριγκάρει πολύ να το δοκιμάσω!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γεύση του είναι φυσικά γλυκιά με αρώματα κανέλας και τζίντζερ!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  16. Oι κολοκυθες μου αρέσουν πολύ.
    Αυτό το πορτοκαλί χρώμα τους είναι τόσο ζεστο.
    Φανταστικό cheesecake Αγγελική. Υγιεινό και πρωτότυπο.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, το χρώμα τους σου δημιουργεί μια αίσθηση θαλπωρής...
      Σ'ευχαριστώ Μάριον , φιλιά!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας μου δίνουν χαρά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...