Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, ημερολογιακά πάντα, γιατί, έτσι όπως το πάει ο καιρός, μοιάζει σαν να ζούμε στο νότιο ημισφαίριο και σε λίγο θα κόβουμε βασιλόπιτες στην παραλία.
Έτσι σιγά σιγά θα αρχίσουν και οι αναρτήσεις για τα εορταστικά πρωινά, βραδινά και γλυκά εδέσματα.
Η πρόταση που σας παρουσιάζω σήμερα είναι ιδανική για το πρωινό σας. Ωραίο και το βούτυρο σε ζεστό ψωμάκι, αλλά γιατί να μην το εμπλουτίσουμε και λιγάκι; Στις γιορτές πάντα το θέλουμε λίγο πιο "πλούσιο" το κάθε γεύμα μας. Μπορεί να είναι και δικαιολογία, αλλά μας κάνει να νιώθουμε ότι είναι μια μέρα διαφορετική από τις άλλες. Όχι βέβαια πως το συγκεκριμένο άλειμμα δεν μπορούμε να το απολαύσουμε και τις υπόλοιπες μέρες.
Δεν χρειάζονται πολλά: λίγο άρωμα και λίγη γλύκα. Σε λίγα λεπτά έχουμε έτοιμο το αρωματικό μας άλειμμα, και μπορούμε να το απολαύσουμε σε ζεστό ψωμάκι, φρέσκα κρουασάν, τηγανίτες και φυσικά μαζί με τα μπισκότα με ξινόγαλα που σας έδειξα στην προηγούμενη ανάρτηση. (Μπείτε να δείτε και τον διαγωνισμό για το βιβλίο "Μύθοι και Αλήθειες στη Διατροφή μας" που τρέχει μέχρι 14/12).
Είναι επίσης ένα πολύ όμορφο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε φίλους σας τώρα στις γιορτές. Όλοι θα το εκτιμήσουν και σίγουρα θα είναι κάτι πρωτότυπο.
Η συνταγή αυτή δίνεται στα πλαίσια των δοκιμασιών του διαγωνισμού για τα πρώτα Food Blog Awards που διοργανώνει το ΒΗΜΑGourmet. Στηρίξτε την CooKika με την ψήφο σας πατώντας Like (αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook) στο κουτάκι κάτω από το Visit Blog στην σελίδα του διαγωνισμού που θα βρείτε εδώ.
Καλή επιτυχία!
Άλειμμα με μέλι και κράνμπερις
Υλικά:
250 γρ. Flora με βούτυρο
50 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
80 γρ. μέλι
2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
μια τσιμπιά αλάτι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα κράνμπερις. Ανακατεύουμε το Flora με βούτυρο με το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και ύστερα προσθέτουμε τα κράνμπερις. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι.
Διατηρούμε το ψυγείο για 2 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.
Καλή απόλαυση!
As Christmas is getting closer, even though the weather in Greece is extremely hot for this time of year, we are getting ready for the festive culinary events.
Ok, butter tastes good on freshly baked bread but why not add some extra flavor on it? You will only need some orange zest and honey. Then everyday will be like having Christmas.
This recipe is a part of the challenges assigned to us while the Food Bloggers Awards contest is still running. Don't forget to vote for CooKika by clicking Like(after logging on your Facebook account) in the link that you will find here.
Good Luck!
Cranberry and Honey Butter
Ingredients:
250 gr Flora with butter (margarine)
50 gr dried cranberries
80 ml honey
a pinch of salt
Preparation:
Finely chop the dried craberries. Mix well Flora with butter with honey and salt and then add cranberries. Mix again and pour it on a glass jar with lid.
Keep in fridge for 2 weeks or freeze for up to 3 months.
Enjoy!
τι φοβερή ιδέα! ειδικά το χειροποίητο Χριστουγεννιάτικο δώρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα cranberries ταιριάζουν ιδανικά πιστεύω με το πορτοκάλι.
Τα μπισκότα τα χα βάλει στο μάτι από προχθές, αλλά με το άλειμμα σίγουρα θα απογειώνονται γευστικά!
Πραγματικά αξίζει να τα δοκιμάσεις μαζί! Ειδικά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί είναι ακόμη πιο γευστικό!
ΔιαγραφήΆψογο το άλειμμα Αγγελική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μέλι είναι αγαπημένο υλικό και ο συνδυασμός των cranberries με το πορτοκάλι φοβερά ταιριαστός.
Μου αρέσει που είναι απλό και ιδιαίτερο μαζί!
Σε φιλώ
Γι'αυτό είναι και ωραίο δωράκι!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ,φιλιά!
Νόστιμο και διαφορετικό το άλειμμα που μας προτείνεις, Αγγελική! Θα προσθέσει χρώμα και γεύση στο πρωινό μας τις γιορτινές μέρες. Τα cranberries ταιριάζουν τόσο με το πορτοκάλι! Σίγουρα, όποιος λάβει ένα τέτοιο δώρο, θα ενθουσιαστεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω Νανά, το ονειρεύομαι πάνω από pancakes! Το αφήνω όμως για τις γιορτές για να έχω την δικαιολογία με λιγότερες τύψεις...
ΔιαγραφήΥπέροχη ιδέα και για δώρο αλλά και για το πρωινό!!! Νοστιμιά σκέτη γίνεται το ψωμάκι με το άλειμμα αυτό! Απόλυτα ταιριαστό και με τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!
Πρέπει να μπαίνουμε στο κλίμα σιγά σιγά!
Διαγραφήτελειο και πρωτοτυπο!!!! θα ειναι ωραιο οχι μονο σ εμπισκοτα αλλα και με κρεας στο χριστουγεννιατικο τραπζι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμ, ωραία ιδέα!! Με λιγότερο μέλι όντως θα ήταν ιδιαίτερος συνδυασμός!!
ΔιαγραφήΜυρίζει Χριστούγεννα το βουτυρο αυτό Αγγελική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο για τα γιορτινά πρωϊνά, αλλά και για δώρο. Ωραία ιδέα κι εύκολη.
Ωραία παρουσίαση ;)
Φιλιά πολλά : )
Ευχαριστώ Μάριον!!
ΔιαγραφήΦιλιά :)
Αν και τελευταία Αγγελική σε πετυχαίνω στο δρόμο και τα λέμε και προφορικά, να σου πω και από εδώ πως το honey butter είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα γιατί εκτός από νόστιμο είναι εύκολο και πρακτικό στην παρασκευή του. Και γίνεται, και όπως μας προτείνεις, και ένα όμορφο και χειροποίητο δωράκι ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι! Τα καλά του κέντρου...
ΔιαγραφήΕυχαριστώ Άρη!
Φαίνεται απίστευτα γευστικό και μυρωδάτο!! Και ναι κάνει ένα σούπερ χειροποίητο δωράκι!! Θα σου στείλω διεύθυνση χα χα !! ; ) Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε,στείλε!! Ευχαριστώ Αθηνούλα, επίσης!! Φιλάκια!!
ΔιαγραφήΠόσο νοστιμες και cute ειναι οι φωτογραφίες σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Ευχαριστώ :)
Διαγραφή