Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Το καλοκαιρινο Food4Good στο Φεστιβαλ Ευ Ζην

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν αρκετά έντονες. Ασχολήθηκα, μέρες και ώρες, με μεγάλη χαρά και προσμονή για να ετοιμάσω όσα είχα αναλάβει.

Αρχικά, έκανα ένα ταξίδι στην αγαπημένη μου Λευκάδα. Εκεί ετοίμασα μια γαμήλια τούρτα για την όποια όμως θα σας μιλήσω όταν έρθει η στιγμή. Προς το παρόν σέβομαι την επιθυμία του ζευγαριού και δεν προχωρώ σε... αποκαλύψεις.


Γυρνώντας, έτρεξα να παραλάβω από την Έλενα τα υλικά για την συνταγή που είχαμε να ετοιμάσουμε για το Food4Good της Κυριακής.

Ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος, γιατί η προηγούμενη εμπειρία μου, μου είχε αφήσει τόσο όμορφα συναισθήματα και ήλπιζα ότι αυτή την φορά θα ήταν το ίδιο και περισσότερο όμορφα. Τώρα δεν ήμουν πλέον τόσο "ψαρωμένη" καθώς είχα ήδη δει πως περίπου στήνονται αυτές οι εκδηλώσεις. Επίσης χαιρόμουν ιδιαίτερα που θα έβλεπα από κοντά αγαπημένες μου food blogger, με τις οποίες μιλάμε διαδικτυακά αλλά δεν είχαμε, με όλες, έως τώρα την τύχη να βρεθούμε.


Έτσι λοιπόν, το Σάββατο ξεκίνησε η προετοιμασία του γλυκού. Είχα αναλάβει να φτιάξω κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο. Η εκτέλεσή του ήταν αρκετά εύκολη και κατέληξα να ετοιμάζω τα κέικ μηχανικά. Έψησα συνολικά είκοσι κέικ και μπορώ να πω ότι το σπίτι ακόμη μυρίζει κακάο. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή κάποιος γείτονας θα μου χτυπήσει το κουδούνι είτε για να με βρίσει είτε για να μου ζητήσει ένα κομμάτι. Τους έχω σπάσει τις μύτες με τα ψησίματα του τελευταίου καιρού.

Την Κυριακή λοιπόν, φορτώσαμε κέικ και σαλάτες και ξεκινήσαμε για τον μακρινό Μαραθώνα. Στη διαδρομή τα σύννεφα φούντωναν και μαύριζαν, φτάνοντας μάλιστα άρχισαν να πέφτουν και μερικές ψιχάλες. Η θετική ενέργεια όμως του κόσμου που ήταν ήδη εκεί και όσων κατέφθαναν, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον καιρό να κάνει τα τερτίπια του και τελικά όχι μόνο δεν έβρεξε αλλά έβγαλε και ήλιο.

Και όπως το περίμενα, ήταν όλα υπέροχα! Η συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις ήταν πολύ μεγάλη. Μωρά, χαρούμενα παιδάκια, νέοι και κάθε λογής κόσμος ήταν εκεί να στηρίξει τον αγώνα των Surfers For Life. Ο DJ έπαιζε μια ξεσηκωτική μουσική και όλοι λικνίζονταν στον ρυθμό της. Ίσως κάποιοι λίγο παραπάνω...
Τα φαγητά ήταν όλο τόσο νόστιμα. Δεν είναι μόνο προσωπική μου άποψη, αλλά τα σχόλια που ακούσαμε από όλους όσους δοκίμασαν ήταν εγκωμιαστικά. 
Η ηθική ικανοποίηση για όλους εμάς που περάσαμε πολλές ώρες ετοιμάζοντας όλες τις λιχουδιές ήταν τεράστια. Είναι σπουδαίο να μπορείς, μέσα από αυτό που αγαπάς, να κάνεις τους ανθρώπους γύρω σου χαρούμενους, είτε χορταίνοντας την πείνα τους είτε στηρίζοντάς τους στον αγώνα τους. Όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την στήριξη των ΑΜΥΜΩΝΗhttp://www.amimoni.gr/ (Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων κ Φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης) και την Θεραπευτική Ιππασία, http://www.trag.gr/.

Πραγματικά εύχομαι αυτό το φεστιβάλ να συνεχιστεί για πολλά πολλά χρόνια και να μπορούμε όλοι μας να συμμετέχουμε, όπως μπορεί ο καθένας. Ευχαριστώ την ομάδα των αγαπημένων κοριτσιών του Food4Good για την πρόσκληση, και τους χορηγούς, ΑΒ Βασιλόπουλο και Μύλους Αγίου Γεωργίου για τα προϊόντα τους.

Είμαστε όλοι νικητές!!

Υ.Γ.1 : Θα το πω απλά, έφαγα κόλλημα με την Zumba.

Υ.Γ.2 : Ακολουθούν αλμυρές συνταγές γιατί κουράστηκα λιγάκι με τα γλύκα. Κρατήστε το αυτό γιατί δεν το λέω συχνά.


18 σχόλια:

  1. Αγγελική μου, χάρηκα τόσο πολύ που σε γνώρισα από κοντά :)
    Περάσαμε πράγματι πολύ όμορφα την Κυριακή... Το σοκολατένιο κέικ ήταν εκπληκτικό!
    Και η τούρτα πανέμορφη! Γεια στα χέρια σου κοριτσάκι!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χάρηκα τόσο! Όλοι νομίζω πέρασαν όμορφα τελικά!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Γεννητούρια, γάμοι, φιλανθρωπικά events, μπράβο που τρέχεις για όλα (και όλους), να πούμε και στα δικα σου ή θα με αγριοκοιτάξεις??? Πολύ μου αρέσει το naked cake, πολύ μίνιμαλ και κομψευάμενο, θα περιμένω αναλυτικό ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, για γεννητούρια μπορείς να μου ευχηθείς, αλλά κάποιος άλλος μέσα στο σπίτι θα είναι αυτός που θα αγριοκοιτάξει...

      Διαγραφή
  3. Αυτή η "γυμνή" τούρτα φαίνεται πολύ ωραία! Να ζήσουνε οι φίλοι σου!
    Μπράβο για την συμμετοχή σου στην εκδήλωση, τα κέικ σου θα είχαν μεγάλη επιτυχία! Είναι ωραίο να γνωρίζεις άλλους bloggers από κοντά. Δυστυχώς εγώ δεν έχω αυτή τη χαρά αφού μένω Ολλανδία κι όποτε έρχομαι Ελλάδα δεν έχω χρόνο να δω άλλους πέρα από τους δικούς μου και τους φίλους μου, αλλά πού θα μου πάει, κάποια στιγμή θα γίνουν και οι απαραίτητες συστάσεις. Και του χρόνου Αγγελική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μάγδα μου!
      Το καταλαβαίνω αυτό που λες για τον περιορισμένο χρόνο, αλλά πίστεψέ με, υπάρχει αρκετός κόσμος στην Ελλάδα που θέλει να σε γνωρίσει!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο για τη συμμετοχή! Το κέικ φαίνεται υπερλαχταριστό! Θεωρώ την συγκεκριμένη πρωτοβουλιά από τις καλύτερες κινήσεις και τον πιο χαρούμενο τρόπο να βοηθάει κανείς με την καρδιά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως καταλαβαίνεις, περιμένουμε οπωσδήποτε την ανάρτηση για την τούρτα, φαίνεται απλά φανταστική!
    Μπράβο που συμμετείχες κι εσύ Αγγελική, χαίρομαι που περάσατε τόσο καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Αγγελική !!! Και για την άψογη τούρτα γάμου αλλά και για την συμμετοχή σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση !! Είναι εντυπωσιακό που τα πρόλλαβες όλα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κίκα μου τέλεια η τούρτα την είχα δει και στο IG όπου και την θαύμασα!! Μπράβο και για τη συμμετοχή σου σε μία τόσο καλή ενέργεια !! Αναμένουμε λοιπόν τις αλμυρές σου συνταγές! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα κι από εμένα. Συγχαρητήρια για την βοήθεια που προσέφερες. Με καλή διάθεση και παρέα περνάμε πάντα ωραία! Η τούρτα φαίνεται υπέροχη, το κέικι σοκόλαση. Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι πολύ όμορφο να προσφέρεις κάνοντας κάτι που αγαπάς και απολαμβάνεις. Τυχεροί όλοι αυτοί που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το κέικ σου αλλά και τις υπέροχες λιχουδιές των υπόλοιπων blogger! Η προσπάθεια σας αξίζει πολλά ΜΠΡΑΒΟ! Λυπάμαι μόνο που δε γίνονται αντίστοιχες προσπάθειες στη συμπρωτεύουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να γίνει κάτι αντίστοιχο και σε σας σύντομα!! Είναι πολύ όμορφη εμπειρία!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας μου δίνουν χαρά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...