Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Μπισκοτα Βαπτισης Νικολα


Τις τελευταίες εβδομάδες, η κουζίνα μου μύριζε συνεχώς βουτυρένια μπισκότα. Χρώματα, κορδέλες και κουφετάκια είχαν γεμίσει τραπέζια και πάγκους και περίμεναν να μπουν στα σακουλάκια τους και να μοιραστούν στην βάπτιση του Νικόλα.


Για το πανέμορφο αυτό μωράκι σάς έχω μιλήσει και άλλες φορές. Μεγάλωσε λοιπόν και ήρθε η ώρα να του δώσουμε το όνομά του. Η μαμά του με εμπιστεύτηκε και ανέλαβα να ετοιμάσω τα μπισκότα που θα κερνούσαν τους καλεσμένους μετά την τελετή, στο προαύλιο της εκκλησίας.


Το θέμα της βάπτισης ήταν ο "μικρός Νικόλας " από την γνωστή σειρά βιβλίων. Αφού σκεφτήκαμε κάθε πιθανή εκδοχή καταλήξαμε στο μπλουζάκι με το αρχικό γράμμα του ονόματος. 

Καθώς ο νόμος του Μέρφυ εφαρμόζεται πάντα τις πιο ακατάλληλες στιγμές, την ίδια μέρα και ώρα με την βάπτιση μάθαμε ότι ήταν και η ορκωμοσία του Γ. για το μεταπτυχιακό του, στην Πάτρα. Έτσι τα χρονικά περιθώρια στένεψαν, και η προετοιμασία άρχισε πολλές μέρες νωρίτερα για να μπορέσουμε να τα προλάβουμε σχεδόν όλα.


Μετά από δοκιμαστικά κατέληξα στην συνταγή για Petits Beurre της Green Mixer. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν η προσθήκη μισής κουταλιάς ξύσματος πορτοκαλιού σε κάθε δόση. 


Κάθε μέρα λοιπόν, είχα στόχο να ψήνω μια διπλή δόση από τα μπισκότα. Με το κουπάτ που χρησιμοποίησα έβγαιναν 32 κομμάτια. Μετά το ψήσιμο, τα άφηνα να κρυώσουν τελείως. Έπειτα τα τύλιγα ανά 4 κομμάτια , αρχικά με μεμβράνη, στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο και τέλος τα έβαζα σε σακουλάκι με ζιπ και στην κατάψυξη.

Την έβδομη μέρα πήρα ρεπό και ξεκουράστηκα.

Την επόμενη μέρα, έβγαλα όλα τα μπισκότα από την κατάψυξη, αφαίρεσα μεμβράνη και αλουμινόχαρτο και τα άφησα απλωμένα στην τραπεζαρία να ξεπαγώσουν. Χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες.


Χρησιμοποιώντας ζαχαρόπαστα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας και του "μικρού Νικόλα", έκοψα με κουπάτ το γράμμα Ν. Με πινελάκι και ελάχιστο νερό, κόλλησα τα γράμματα σε κάθε μπισκότο και τα άφησα, πάλι στην τραπεζαρία, για να στεγνώσει η ζαχαρόπαστα, για περίπου 24 ώρες.


Την επόμενη μέρα έβαλα τα μπισκοτάκια σε σακουλάκια μαζί με χρωματιστά καραμελάκια σοκολάτας, τα έδεσα με κορδέλες στα αντίστοιχα χρώματα του στολισμού και voila! Τα μπισκότα του Νικόλα μας ήταν έτοιμα.

Έγραψα αναλυτικά τα στάδια που ακολούθησα, γιατί ξέρω ότι πολλές μαμάδες, θείες και φίλες προτιμούν να κάνουν μόνες τους γλυκάκια για τέτοιες εκδηλώσεις. 


Θέλω να ευχαριστήσω την Τάνια από το The Green Mixer για την άμεση βοήθειά της σε κάθε μου απορία. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις βοηθούς μου που ανέλαβαν από τα καρτελάκια μέχρι και το αμπαλάζ. Να γνωρίζετε ότι η βοήθεια είναι πολύτιμη σε τέτοιες ποσότητες.


Να μας ζήσει ο Νικολάκης και να είναι καλότυχος!

18 σχόλια:

  1. Εκανες ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ δουλεια!! Μπραβο σου Αγγελικη!! Πολυ καλογουστα και ομορφα στα χρωματα που επιλεξατε!

    Να ζησει ο Νικολας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραια τα μπισκοτα.
    Μικρος Νικόλας απο τα αγαπημενα μου βιβλία οταν ήμουν μικρή :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα όλα! Να είναι πάντα καλά ο μικρός Νικόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Αγγελική!!!
    Πολύ όμορφα τα μπισκοτάκια!
    Μου άρεσε που εγραψες όλη τη διαδικασία αναλυτικά!

    Να σας ζήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια τόσο όμορφη διαδικασία που πολλοί θέλουν να κάνουν, οπότε απλά κατέγραψα την προσωπική μου "ιστορία".
      Ευχαριστούμε!!

      Διαγραφή
  5. "Την έβδομη μέρα πήρα ρεπό και ξεκουράστηκα";;; Θεά!
    Εντάξει, το' χεις κορίτσι μου! Πολύ γουστόζικα τα μπισκότα, διάλεξες εγγυημένη συνταγή και η παρουσίασή σου ήταν τέλεια, όπως πάντα, άλλωστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα, μα όντως έτσι έγινε και ήταν και Κυριακή!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ Χρύσα!

      Διαγραφή
  6. Μπράβο Αγγελική! Έσκισες! Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχα τα μπισκότα και φαντάζομαι άρωμα με το ξύσμα που πρόσθεσες!! Υπέροχη και η παρουσίαση και η ιδέα με το Ν. Καλοφώτιστος ο Νικόλας!!
    Μπράβο Αγγελική! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έκανες πολύ καλή δουλειά!
    Μπράβο σου, γιατί ξέρω πόσο κουράστηκες!!
    σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφα έγιναν, με πολύ αγάπη και κόπο! Να σας ζήσει ο μικρος Νικόλας.
    (Ευχαριστώ πολυ για την "εμπιστοσύνη")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας μου δίνουν χαρά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...